NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 16

Regulator ICANN start onderzoek naar .sucks domeinnaam

14:36  |   Geplaatst in > nieuws

Regulator ICANN heeft enige tijd geleden besloten een groot aantal nieuwe domeinnaam extensies beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft echter veel klachten gekregen over de .sucks extensie.

Bedrijven zouden veel last hebben van afpersers, die de domeinen met deze extensie snel registreren om vervolgens negatieve berichtgeving te plaatsen. De extensie zou daarom vooral problemen opleveren, de toegevoegde waarde hiervan wordt aan de andere kant niet goed duidelijk.

ICANN heeft nu aangegeven hier een onderzoek naar te starten. Indien inderdaad blijkt dat het bedrijven vooral in de problemen brengt is de kans groot dat de extensie weer zal worden ingetrokken.

Hoge bedragen om domein terug te kopen

Diverse beroemdheden en bedrijven als Microsoft, Google en Apple hebben reeds grote bedragen betaald om de domeinen met deze extensies in eigen bezit te krijgen, om te voorkomen dat iemand anders daar mee aan de slag kan gaan.

Wij bij Mediawax houden de ontwikkelingen natuurlijk scherp in de gaten en bieden onder andere nieuwe extensies zo snel mogelijk aan.

Een recent voorbeeld in eigen land was de lancering van .vlaanderen-domeinnamen, die het mogelijk maken om bijvoorbeeld een lokale Vlaamse variant van een website te lanceren.