NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

mei 04

Google weegt mobielvriendelijke pagina’s zwaarder mee

21:47  |   Geplaatst in > nieuws

Google heeft een grote wijziging in het algoritme doorgevoerd, waardoor mobiele websites en pagina’s nu veel beter vindbaar zijn binnen de mobiele zoekresultaten.

Een gebruiker die een mobiel apparaat hanteert zal mobielvriendelijke pagina’s te zien krijgen, wat betekent dat er grote verschuivingen binnen de zoekresultaten plaats kunnen vinden.

Een pagina is mobielvriendelijk wanneer bijvoorbeeld het lettertype voldoende groot is, of de kopjes onder elkaar in plaats van naast elkaar worden weergegeven. Google heeft een URL beschikbaar gesteld met een handige test, om na te gaan of een website of pagina al mobielvriendelijk is (https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/).

Mobiele markt groeit hard

De mobiele markt groeit nog altijd hard, we bezoeken steeds vaker websites op onze mobiele telefoon.

Ook kopen doen we steeds vaker mobiel, waardoor het volgens Google bijdraagt aan onze beleving wanneer we een voldoende grote button te zien krijgen en we gemakkelijk door de pagina’s kunnen navigeren. Voorlopig geldt het nieuwe algoritme alleen voor mobiele telefoons.

Tablets en laptops of desktop PC’s leveren voorlopig nog dezelfde zoekresultaten op als voorheen, al is het vanwege het groeiende mobiele gebruik natuurlijk verstandig om zo snel mogelijk te werken aan een mobielvriendelijke versie van de website, of een responsive design dat zich automatisch aanpast.