NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

mei 22

Internet onnodig trager dan snelheid van het licht

11:22  |   Geplaatst in > nieuws

Het internet is gemiddeld 35x trager dan de snelheid van het licht, terwijl dit in theorie gelijk aan elkaar zou kunnen zijn.

Amerikaanse wetenschappers deden onderzoek naar de vertraging van het internet en ontdekten dat bijvoorbeeld de opzet hiervan een grote invloed heeft op de snelheid. In de helft van de gevallen is het internet hierdoor 35x trager dan de snelheid van het licht, in 1 op de 5 gevallen is dit zelfs 100x trager.

De onderzoekers stellen dat een betere opzet van het internet een hogere snelheid mogelijk moet maken.

Opzet van het internet

Volgens de onderzoekers zorgt bijvoorbeeld het opzoeken van de domeinnaam in het Domain Name System voor een vertraging van 7,4x de lichtsnelheid. TCP-handshakes vertragen de zaak vervolgens nog eens met een factor 3,4 en daar komt een vertraging met een factor 10,2 bij als het gevolg van de TCP-datatransfers.

Een betere opzet van het internet zou het volgens hen mogelijk maken de snelheid verder te vergroten. Uiteraard maken we bij MediaWax gebruik van state-of-the art technologie. Dit zorgt voor een maximale snelheid, binnen de grenzen die de opzet van het internet daaraan meegeeft.