NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jun 05

Belgiƫ moet voortrekkersrol snel internet behouden

12:57  |   Geplaatst in > nieuws

Belgiƫ heeft op dit moment een voortrekkersrol wanneer het gaat om ultrasnel internet, iets dat we als het aan minister Alexander de Croo (Open Vld) ligt moeten behouden.

Hij komt met een plan met 17 concrete maatregelen, verdeeld over vier thematische gebieden. Het gaat bijvoorbeeld om een gemeenschappelijke strategie voor de uitrol van supersnel internet, net als breedband voor iedereen.

Des te meer mensen daar toegang tot hebben, des te groter immers ook de kans dat we er optimaal gebruik van kunnen maken.

Plan minister Alexander de Croo

Verder richt De Croo zich op de Europese richtlijn op dit gebied, die de kosten van en ultrasnelle internet moet helpen te verlagen.

Er komt een centraal elektronisch loket voor het aanvragen van vergunningen en het wordt mogelijk om kosten te verdelen.

Tenslotte is het volgens De Croo van belang dat er een dynamisch ecosysteem ontstaat, iets waar onder andere de academische wereld een rol in kan spelen met haar onderzoek.

Uiteraard houdt Mediawax de ontwikkelingen goed in de gaten en doet het al het mogelijke om een zo snel mogelijke internetverbinding aan te bieden, via de zeer betrouwbare servers.