NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jul 22

.Gent domeinnaam laat grootste groei zien

13:15  |   Geplaatst in > nieuws

Inmiddels zijn er ruim 2.600 domeinnamen geregistreerd die eindigen op .Gent, waarmee deze geografische extensie een populaire keuze blijkt.

De netto groei over de afgelopen 3 maanden bedroeg 15,3%, terwijl .Brussels het bijvoorbeeld moest doen met 12,51% en .Vlaanderen niet verder kwam dan 8,12%.

Binnen heel Europa neemt de .Gent extensie de 6e plaats in, wereldwijd gaat het om de 13e plaats. Er is per 111 inwoners een .Gent domeinnaam aanwezig, terwijl steden als New York, Parijs, Londen of Tokyo te maken hebben met veel lagere densiteiten.

Nieuwe domeinnaam van de stad als uithangbord
De populariteit van het .Gent domein lijkt onder andere te maken te hebben met de nieuwe domeinnaam voor de stad, de website is te bereiken via http://www.stad.gent.

Ook nieuwe websites met betrekking tot feesten of andere activiteiten worden door de gemeente voorzien van een .Gent-domein, waardoor steeds meer mensen daarmee in aanraking komen.

Uiteraard bieden we bij Mediawax graag de mogelijkheid om een .Gent domein te registreren, of gebruik te maken van de overige lokale domeinextensies.

U zorgt op die manier voor een lokale focus, die op diverse websites van grote toegevoegde waarde zal blijken.