NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 07

Is internet in ontwikkelingslanden daadwerkelijk bedoeld als liefdadigheid?

21:51  |   Geplaatst in > nieuws

Grote technologische ondernemingen zoals Facebook en Google werken hard aan het opzetten van internetverbindingen in ontwikkelingslanden.

Ze geven aan dit als liefdadigheidswerk te doen, volgens Mark Zuckerberg zou iedereen ter wereld toegang moeten hebben tot het internet. Is er echter ook niet sprake van een marketingbelang?

Google steekt er een hoop geld in met speciale ballonnen hoog in de atmosfeer, Facebook maakt gebruik van een drone ter grootte van een Boeing 737. Voorlopig lijken de bedrijven er vooral meer gebruikers bij te willen krijgen.

Aangezien we gratis gebruik kunnen maken lijkt er inderdaad sprake van liefdadigheidswerk, al levert het de bedrijven natuurlijk wel een groter bereik op.

Kwaliteit van het internet bij Mediawax
We juichen de ontwikkelingen bij Mediawax toe, omdat we er een groot voorstander van zijn dat zoveel mogelijk mensen optimaal gebruik kunnen maken van het internet.

Zelf dragen we daar aan bij door betrouwbare webhosting en voordelige domeinregistraties aan te bieden. We werken graag mee aan het opbouwen van een kwalitatief goed internet, dat doorlopend bereikbaar is.

We gebruiken geavanceerde technieken en houden de staat van onze servers en andere apparatuur nauwlettend voor onze klanten in de gaten.