NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 15

Internet moet helpen bij opsporen mensensmokkelaars

14:03  |   Geplaatst in > nieuws

Het internet biedt belangrijke kansen om mensensmokkelaars op te sporen. Dat stelt het Federaal Migratiecentrum Myria in haar jaarverslag.

Het centrum vraagt de overheid om harder op te treden via de sociale media, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de geldstromen droog komen te liggen.

Ondanks dat het aantal vluchtelingen de laatste tijd flink toeneemt slaagt het landelijk parket er niet in om meer mensensmokkelaars te pakken. Het lijkt erop dat zij het parket een stap voor zijn, iets waar gebruik van het internet verandering in moet brengen.

Gebruik van de sociale media en het internet
Het centrum adviseert onder andere gebruik te gaan maken van het internet en de sociale media, om achter de beweegrichtingen van de mensensmokkelaars te komen en hen beter aan te kunnen pakken.

Er gaat veel geld om in deze illegale handel, maar ook zij ontkomen niet aan het gebruik van het internet zoals we dat allemaal kennen.

Dit biedt een kans voor het landelijk parket. Bij Mediawax werken we aan betrouwbare webhosting en domeinnamen, maar kunnen we dergelijke initiatieven om mensensmokkelaars op te sporen uiteraard alleen maar toejuichen, het laat de veelzijdigheid van het internet goed zien.