NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 02

Aankoopkosten voor .be-domeinnamen omhoog per 1 januari

10:35  |   Geplaatst in > nieuws

De kosten voor een .be-domeinnaam zullen vanaf 1 januari 2016 omhoog gaan. Dat heeft te maken met een verhoging zoals DNS Belgium die doorvoert.

Het is de organisatie die de domeinnamen in Belgiƫ beheert en daar dus ook de kosten voor kan vaststellen. De prijsverhogingen gaan gelden voor alle nieuwe registraties, verlengingen en transfers vanaf 1 januari van het nieuwe jaar.

De kosten voor andere domeinnamen blijven hetzelfde, ook de .vlaanderen en .brussels domeinnamen zullen niet duurder worden.

25% meer kosten voor agenten
De kosten voor agenten zoals wij bij Mediawax zullen met 25% stijgen. Dat betekent dat we de hogere kosten aan onze klanten dienen door te berekenen, om een eerlijke marge over te kunnen houden.

Philip Du Bois van DNS Belgium heeft laten weten dat de registratie van .be-domeinnamen al jaren verliest oplevert, waardoor het van belang is om nu actie te ondernemen.

Het aantal domeinnamen dat eindigt op .be lijkt niet meer te groeien, waardoor het volgens DNS Belgium van belang is dat er een kostendekkende prijs ontstaat die het mogelijk maakt om de diensten ook op de langere termijn aan te kunnen blijven bieden.