NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 12

Het Laatste Nieuws geeft internet een voornaam

15:35  |   Geplaatst in > nieuws

Het internet heeft wat het Laatste Nieuws betreft voortaan een voornaam. Het wereldwijde web gebruiken we inmiddels haast allemaal, maar gaat volgens de nieuwssite vrij anoniem door het leven.

Een winkeltje in Engeland brengt daar nu verandering in, er hangt een groot bord met ‘Linda Internet’ op de gevel. Dat betekent volgens Het Laatste Nieuws dat we het internet nu met de voornaam ‘Linda’ aan mogen spreken.

Uiteraard is er geen sprake van een serieuze voornaam, de foto van het winkeltje vormde wel aanleiding om nog eens terug te denken aan de oorsprong hiervan.

Internet uitgevonden in 1974
Het internet is namelijk helemaal nog niet zo oud, waardoor het des te bijzonderder is dat we er inmiddels op zo’n grote schaal gebruik van maken.

Er werd voor het eerst melding gemaakt van iets als ‘internet’ in 1974. Het was toen Vinton Cerf die er samen met zijn manager Bob Kahn over sprak. Zij zochten naar een nieuwe manier om informatie uit te wisselen.

Deze twee heren ontwikkelden in 1973 al een infrastructuur om dit mogelijk te maken, waarvoor zij later de term ‘internet’ bedachten, zoals we daar nu allemaal gebruik van kunnen maken.