NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

dec 15

China is leider op het gebied van domeinnamen

21:49  |   Geplaatst in > nieuws

Het aantal domeinnamen dat wereldwijd wordt geregistreerd stijgt nog steeds, onder andere China investeert daar de laatste tijd flink in.

Het zijn daar vooral de korte domeinnamen waar veel interesse in is. Chinezen kiezen bijvoorbeeld in grote getale voor domeinnamen die slechts uit 2 karakters bestaan, eindigend op .com.

Het is op dit moment niet goed duidelijk waarom zij daar voor kiezen. Het aantal domeinnamen bestaande uit 2 letters is echter beperkt, waardoor de prijs daarvoor flink kan oplopen.

Investeringen in korte domeinnamen
Er zijn 676 domeinnamen op basis van slechts 2 letters mogelijk. Inmiddels zijn 136 van die domeinnamen in handen van Chinezen, wat betekent dat zij 20% van de markt in handen hebben.

Bovendien investeert China ook flink in andere domeinnamen. Er werden in 3 weken tijd wereldwijd 3,2 miljoen nieuwe .com-domeinnamen geregistreerd, waarbij China een groot deel voor z’n rekening nam.

Uiteraard heeft u ook bij Mediawax de mogelijkheid om een .com-domeinnaam te registreren, net als de domeinnamen met andere extensies zoals .be of .eu. U kunt online eenvoudig nagaan of een bepaalde domeinnaam nog vrij is, zodat u die tegen onze scherpe tarieven per jaar kunt registreren.