NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jan 05

Providers komen beloften internetsnelheid vaak niet na

13:06  |   Geplaatst in > nieuws

Internet providers bieden een veel tragere verbinding aan dan zij beloven.

Dat blijkt uit onderzoek van Testaankoop, die metingen verrichte op basis van abonnementen bij de verschillende providers. 1 op de 2 consumenten krijgt niet eens de helft van de beloofde snelheid, waarmee het erop lijkt dat de providers niet alles in het werk stellen om hun beloften na te komen.

Vanwege de beperkte snelheid ten opzichte van het aanbod dat de providers doen lopen Vlamingen tussen de €150 en €250 mis, Testaankoop is van mening dat de providers klanten dienen te compenseren.

In 50% van de gevallen minder dan helft van de beloofde snelheid
Vooral in de gevallen waarin de snelheid 50% lager ligt dan de beloofde bandbreedte is er volgens de website sprake van een ernstig tekort en dienen klanten daar tegen in opstand te komen.

We kunnen ons bij Mediawax goed voorstellen dat klanten van providers iets anders verwachten. Wij zorgen er met onze IT-architectuur daarom voor dat websites zo vlot mogelijk worden doorgegeven, vanaf hoogwaardige servers.

Het zijn de providers die vervolgens meer bandbreedte beschikbaar dienen te maken om de websites ook thuis vlot te kunnen laden.