NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jul 11

Nieuwe gTLD’s bieden mooie kansen voor bedrijven

20:59  |   Geplaatst in > nieuws

Het grote aantal nieuwe beschikbare generic Top Level Domains (gTLD’s) zorgt ervoor dat er voor diverse bedrijven en zelfstandigen mooie kansen ontstaan.

Het generic Top Level Domain is de extensie achter de website-naam, waarbij het ‘generic’ deel aangeeft dat er geen sprake is van een landcode.

Creatieve geesten en ZZP’ers maken nu bijvoorbeeld gebruik van de .guru extensie, die ze de mogelijkheid biedt om zich als een specialist binnen hun vakgebied te presenteren. Daarnaast zijn er een aantal andere mogelijkheden bijgekomen, die ervoor zorgen dat het drukke dagen zijn voor de hosting providers.

Populaire gTLD’s voor online winkels
Binnen de populaire gTLD’s zijn het vooral de extensies die duidelijk aan lijken te geven waar het op de website om gaat. Voorbeelden hiervan zijn .shop, .app en .store.

De verschillende webshops kunnen hier gebruik van maken om duidelijk aan te geven dat de bezoeker er een webshop aan zal treffen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een informatieve pagina’s of een pagina met daarop de diensten van de onderneming.

Veel van de early adaptors lijken erop te gokken dat Google uiteindelijk waarde zal hechten aan deze domeinen, al lijkt het voorlopig de vraag of dat snel zal gebeuren.