NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jan 14

Wereldbank waarschuwt voor digitale kloof vanwege internet

09:12  |   Geplaatst in > nieuws

De Wereldbank waarschuwt voor een digitale kloof, als het gevolg van het internet. Volgens de organisatie hebben wereldwijd 4 miljard mensen geen toegang tot het internet.

Zij lopen daardoor ontwikkelingsachterstanden op ten opzichte van de grote rijke landen die dat wel hebben. Het internet brengt ons nieuwe technologieën en oplossingen, waar grote delen van de wereld geen gebruik van kunnen maken.

Volgens de Wereldbank is het van belang te voorkomen dat er een nieuwe sociaal gemarginaliseerde klasse ontstaat, als het gevolg van de ontwikkelingen op het internet.

4 miljard mensen zonder internetconnectie
De Wereldbank schat dat 4 miljard mensen geen toegang hebben tot internet, een groot deel daarvan woont in India. Ook in China wonen veel mensen zonder toegang en bijvoorbeeld in Indonesië is dat ook niet zomaar het geval.

Indien inderdaad blijkt dat 4 miljard mensen geen toegang hebben tot internet zou het gaan om 60% van de wereldbevolking. Er valt dan een flinke inhaalslag te maken.

Mediawax zorgt er in ieder geval in België voor dat we zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van het internet, aangezien het ons toegang biedt tot verschillende belangrijke diensten en op basis van een stabiele verbinding nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt.