NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jan 21

Apple registreert domeinnamen gericht op eigen auto

17:34  |   Geplaatst in > nieuws

Er zijn sinds enige tijd tal van extensies beschikbaar, anders dan .be en .eu of .com. Dat betekent dat veel bedrijven tal van extra domeinnamen zijn gaan registreren.

Een voorbeeld daarvan is Apple dat een aantal domeinnamen gericht op auto’s heeft geregistreerd. Volgens analisten duidt dat er bovendien op dat Apple inderdaad aan een eigen auto werkt en daar op termijn mee zal gaan komen.

Het zou gaan om ‘project Titan’, al laat Apple er tot nu toe helemaal niets over los. Naar verluidt zouden er enkele honderden specialisten aan werken, die nu dus een aantal domeinnamen tot hun beschikking hebben.

Apple.car, Apple.cars en Apple.auto
Het gaat bijvoorbeeld om Apple.car, Apple.cars en Apple.auto. De domeinnamen lijken aan te geven dat Apple daar iets mee van plan is.

Daarnaast zou het kunnen dienen om te voorkomen dat iemand anders de domeinnamen op een willekeurig moment registreert.

We merken bij Mediawax vaker dat bedrijven uit voorzorg een aantal domeinnamen, extensies en domeinnamen in andere schrijfwijzen registreren.

Op die manier kan een concurrent er niet mee van door gaan, waardoor de domeinnamen van grote toegevoegde waarde kunnen zijn voor een onderneming.