NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

feb 13

Nieuwe extensies en SSL-certificaten belangrijke IT-trends voor 2016

20:20  |   Geplaatst in > nieuws

Het jaar is inmiddels bijna anderhalve maand oud, waardoor we een eerste beeld krijgen van de IT-trends voor 2016.

Volgens experts zullen we bijvoorbeeld meer unieke extensies achter domeinnamen gaan zien en zal ook het gebruik van SSL-certificaten toenemen.

Die certificaten helpen websites een betere beveiliging aan te bieden, waardoor het voor hackers lastiger wordt om gegevens te onderscheppen. Uiteindelijk komt dat de veiligheid van de internetgebruiker ten goede, het lijkt erop dat in 2016 meer en meer websites hier gebruik van zullen gaan maken.

Domeinnamen met bijzondere extensies
Daarnaast is het sinds enige tijd mogelijk om een groot aantal nieuwe extensies voor domeinnamen te registreren. Het gaat niet langer alleen om .be, .eu en .com, het is daarnaast bijvoorbeeld mogelijk om een domeinnaam met een .shop of .business extensie te registreren.

Dat maakt het voor bedrijven mogelijk om duidelijk aan te geven wat hun kernactiviteiten zijn. Het lijkt erop dat dit het jaar van de nieuwe extensies moet gaan worden, het aantal registraties loopt gestaag op.

Vorig jaar kwam bijvoorbeeld de ontwikkeling van een extensie als .vlaanderen goed op gang, het lijkt erop dat we in 2016 meer unieke extensies zullen gaan zien.