NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

feb 16

Een domeinnaam registreren: zo kies je de beste naam

16:59  |   Geplaatst in > nieuws

Om je website online te zetten, heb je een unieke domeinnaam nodig. Een domeinnaam is een adres op het internet dat je gebruikt om een bepaalde website te bereiken. Heb je geen domeinnaam, dan is jouw website niet bereikbaar en kun je niet met jouw doelgroep communiceren door middel van jouw online visitekaartje.

Het kiezen van een domeinnaam voor jouw website lijkt misschien eenvoudig, maar toch kan dit nog best lastig zijn. Sta jij ook op het punt om een domeinnaam te registreren voor je website en wil je zeker weten dat je een geschikte domeinnaam kiest? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om de beste domeinnaam voor jouw website te registreren.

Een goede domeinnaam kiezen: drie tips
De kwaliteit van jouw domeinnaam is van grote invloed op de vindbaarheid van jouw website en de mate waarin mensen jouw domeinnaam kunnen onthouden. Kies je een moeilijke domeinnaam, dan komt jouw website lager in de zoekresultaten van zoekmachines te staan en heeft de doelgroep meer moeite om jouw domeinnaam te onthouden.

De drie tips die je kunt raadplegen om de beste domeinnaam te registreren, zijn de volgende:
1.    Gebruik zo min mogelijk leestekens in je domeinnaam. Een teken als ‘-‘ gebruiken kan, maar overdrijf het niet met meerdere leestekens.

2.    Gebruik een logische domeinnaam. Als jouw bedrijf ‘Bedrijf Y’ heeft, registreer je een domeinnaam met deze naam.

3.    Controleer je domeinnaam op mogelijke fouten. Heb je jouw domeinnaam eenmaal vastgelegd, dan kun je geen wijzigingen meer aanbrengen.

Raadpleeg je bovenstaande tips, dan weet je zeker dat je een goede domeinnaam registreert.