NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

feb 18

Domeinnamen vormen wapen in strijd Amerikaans presidentschap

17:18  |   Geplaatst in > nieuws

Domeinnamen bieden de mogelijkheid een herkenbare webshop op te richten of bijvoorbeeld een bedrijfswebsite te lanceren. Ze kunnen echter ook dienen als wapen in een politieke strijd, zoals de aanstaande presidentsverkiezingen in Amerika laten zien.

Onder andere het domein JebBush.com verwijst naar een website waar Jeb Bush als kandidaat zelf niet op zit te wachten. Volgens CBS News is het domein in handen van een Australisch bedrijf dat mensen helpt geld te verdienen met domeinnamen, wat zou kunnen duiden op een publiciteitsstunt.

Domeinnamen over Jeb Bush
Er zijn echter meer domeinnamen over Jeb Bush die verwijzen naar websites waar de kandidaat niet gelukkig mee zal zijn. JebBushforpresident.com leidt bijvoorbeeld naar een website van een homostel, terwijl JebBushforpresident.net leidt naar een website die volledig anti-Bush is.

Het lijkt aan te geven dat het van belang is om tijdig de juiste domeinnamen vast te leggen, bijvoorbeeld tijdens de strijd om het presidentschap. De officiƫle website voor Jeb Bush is Jeb2016.com, een domeinnaam die niet direct de meest logische keuze lijkt.

Uiteraard bieden we bij Mediawax de mogelijkheid om zowel Belgische .be, Europese .eu als Amerikaanse .com domeinnamen te registreren, net als tal van andere extensies.