NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 10

PVDA countert inzet Vlaamse Ombudsman met Vlaamse domeinnaam Turteltaks

21:58  |   Geplaatst in > nieuws

Vorige week werd bekend dat de Vlaamse Ombudsman de domeinnaam Turteltaks.be registreerde, naar eigen zeggen om internetgebruikers zoveel mogelijk objectieve informatie aan te kunnen bieden.

De linkse oppositiepartij PVDA was daar niet blij mee en registreerde daarom direct een andere domeinnaam die goed moet scoren in de zoekmachines: Turteltaks.vlaanderen.

Het is sinds enige tijd mogelijk om domeinnamen met andere extensies dan .be te registreren, onder andere ook bij Mediawax.

Strijd om informatie over de Turteltaks
Of de PVDA de Vlaamse Ombudsman vooral heeft willen counteren om bezoekers andere informatie aan te kunnen bieden of dat het gaat om een spelletje is niet bekend, feit is dat er inmiddels twee websites met min of meer hetzelfde doel in de lucht zijn.

De beiden partijen hebben een goede domeinnaam gekocht om een website te kunnen lanceren die zoveel mogelijk bezoekers moet gaan trekken vanuit de resultaten van de zoekmachines.

Op dit moment leggen de beide websites het echter af tegen de nieuwssites die berichten over de Turteltaks. Het zijn de Standaard en bijvoorbeeld HLN die er met de hoge posities vandoor gaan.

Daarnaast scoort de website van de PVDA zelf goed met een petitie over het stoppen van de Turteltaks.