NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 17

België gemiddelde speler op wereldkaart voor domeinnamen

15:25  |   Geplaatst in > nieuws

België blijkt een gemiddelde speler op de wereldkaart voor domeinnamen, het aantal geregistreerde .be-domeinen is wereldwijd behoorlijk groot.

Het Engelse bedrijf Nominet vroeg zich af hoe de wereldkaart eruit zou zien wanneer landen hun grootte konden ontlenen aan het aantal domeinnamen met hun extensie dat er is geregistreerd.

Het valt op dat bijvoorbeeld een klein landje als Tokelau een enorme afmeting krijgt en dat ook het aantal .de domeinnamen zeer groot is. De Verenigde Staten zijn haast onzichtbaar, omdat bedrijven in Amerika over het algemeen gebruik maken van de .com-domeinnamen.

België net zo groot als Spanje
België op de wereldkaart voor domeinnamen ongeveer net zo groot als Spanje en bijvoorbeeld een stuk groter dan Argentinië. Dat geeft aan dat het aantal domeinnamen dat eindigt op .be behoorlijk groot is, in vergelijking tot het aantal websites in een aantal andere landen.

Bovendien is het bij ons sinds kort mogelijk om bijvoorbeeld .vlaanderen en .brussels domeinnamen te registreren, waardoor het daadwerkelijke aantal Belgische domeinnamen nog hoger ligt.

Nederland moeten we helaas voor ons dulden, het aantal domeinnamen bij onze noorderburen is nog een stuk groter dan bij ons in België.