NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 09

Een domeinnaam registeren: welke extensie moet ik kiezen?

12:55  |   Geplaatst in > nieuws

Bij het registreren van een domeinnaam, moet je altijd een extensie voor jouw domeinnaam selecteren. De extensie van jouw domeinnaam, slaat op de letters die achter de punt van jouw domeinnaam staan. Zo maakt Mediawax gebruik van de extensie ‘.be’, die achter de naam van het domein staat. Moet jij een domeinnaam registeren en weet je niet welke extensie je moet kiezen? Dan helpen wij je graag om de beste extensie voor jouw domeinnaam te kiezen.

De verschillende extensies voor domeinnamen
Bij het registreren van een domeinnaam, kun je uit verschillende extensies voor jouw website kiezen. De meest gebruikte extensies voor websites in België zijn ‘.com’, ‘.be’ en ‘.nl’, maar je kunt ook kiezen voor een domeinnaam met een ‘.org’ of ‘.info’ extensie. Bij het registeren van een domeinnaam zie je precies welke extensies je kunt kiezen.

Kies de juiste extensie voor jouw domeinnaam
De extensie die het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw businessmodel. Ben je alleen actief in België, dan is het vaak voldoende om een ‘.be’ domeinnaam te registreren. Ben je actief in België en Nederland, dan registreer je zowel ‘.be’ als ‘.nl’ voor jouw bedrijf. Ben je internationaal actief in diverse landen, dan kom je het beste weg met een ‘.com’ domeinnaam.