Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Domeinnaam koppelen aan Squarespace

Wanneer je een website hebt gemaakt bij Squarespace, kun je deze koppelen aan jouw domeinnaam. Hiervoor wijzig je zowel bij Squarespace als in het DNS van je domeinnaam een aantal instellingen.

Allereerst volg je stap 1 en 2 uit de handleiding van Squarespace. Na het uitvoeren van stap 2 opent een pagina waarop je de DNS-instellingen voor het koppelen van je domeinnaam kunt terugvinden. Laat deze pagina openstaan, zodat je de instellingen later kunt overnemen.

In de stappen 3 tot en met 6 staat uitgelegd hoe je de DNS-instellingen wijzigt. Deze stappen doorloop je via het klantenpaneel van Mediawax:
- Klik op het domein
- Ga naar DNS beheer en zet deze aan
- Verwijder bestaande A-records en eventueel AAAA-records die alleen jouw hoofddomein als naam bevatten, bijvoorbeeld 'domeinnaam.be
- Verwijder, indien aanwezig, het CNAME-record met de naam 'www.domeinnaam.be', waarin domeinnaam.be jouw betreffende domeinnaam is.'.

Zodra de DNS-instellingen op het internet zijn overgenomen, controleer je of jouw domeinnaam correct gekoppeld is aan je Squarespace-website. Volg hiervoor stap 9 van de handleiding van Squarespace.

Vanwege de werking van DNS duurt het 2 tot 24 uur voordat de wijzigingen overal op het internet zijn overgenomen.