Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Cronjob instellen


Cronjob is een samentrekking van het Engelse chronograph (stopwatch) en job (taak). Daaruit is af te leiden dat een cronjob een taak is die uitgevoerd wordt op een bepaald tijdstip. Cronjobs kunnen ingesteld worden om te controleren op updates, om een back-up te maken van de database of bijvoorbeeld voor het verzenden en ontvangen van e-mail. We zullen hier stap voor stap uitleggen hoe je cronjobs kunt instellen.

Stap 1:
Meld je aan bij Mediawax en kies voor het tabblad 'Mijn Diensten'. Links bovenin zie je nu het blokje 'Domein & Hosting' met een overzicht van jouw domein(en) en pakket(ten).

Stap 2:
Kies uit dit overzicht het domein waarvoor je cronjobs wilt instellen en klik deze aan.

Stap 3:
Je komt nu terecht op de overzichtspagina van jouw webhosting. Je ziet een overzicht van de kenmerken van jouw pakket en onder 'Pakket beheer' staan alle beschikbare diensten. Klik op de knop 'Cronjobs' voor het instellen van een cronjob.

Stap 4:
Vul alle gevraagde gegevens in voor jouw cronjob. Kies het gewenste tijdstip en geef aan welk commando er op dat tijdstip uitgevoerd moet worden. Klik, als alle gegevens ingevuld zijn, op de groene knop 'Aanmaken'. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van de door jouw ingestelde cronjobs.

Cronjobs verwijderen
Wil je een cronjob verwijderen? Zoek deze cronjob op en klik op het rode kruis dat achter de te verwijderen taak staat. Je krijgt een melding dat de cronjob verwijderd is. Druk op OK en je zult zien dat de taak uit het overzicht verdwenen is.