Helpdesk

Alles wat je nodig hebt om je uit de nood te helpen.

Support nodig?

Kan ik ongewenste websitebezoekers blokkeren?

Sommige bezoekers op je website geef je liever geen toegang tot je site. Er zijn meerdere manieren waarop je ongewenste bezoekers kunt blokkeren.

Dat kan bijvoorbeeld zijn op basis van ipadres, maar het kan ook op basis van een bepaalde tekst die de bezoeker heeft opgenomen in de URL. Hieronder staan van beide mogelijkheden een voorbeeld.

Blokkeren op IP-adres

Wanneer je bezoekers op je website krijgt, waarvan je liever niet hebt dat ze de website bezoeken, dan kun je het IP-adres van deze bezoekers blokkeren. Verbindingen die vanaf dat IP-adres met de website worden gemaakt, worden dan niet toegestaan. Dat is mogelijk door een .htaccess-bestand aan te maken of onderstaande code toe te voegen aan een reeds bestaand bestand met de naam .htaccess

De code die je aan het .htaccess bestand moet toevoegen is:

order allow,deny
deny from 89.56.10.8
allow from all

Hiermee wordt de bezoeker met het IP-adres 89.56.10.8 van de site geweerd. Deze krijgt een foutmelding te zien. Je kunt dit IP-adres zelf wijzigen, en hier het IP-adres van de overlast-bezorger invullen. Als je meerdere IP-adressen wilt blokkeren dan wordt het IP-adres telkens op een nieuwe regel geplaatst. Bijvoorbeeld:

order allow,deny
deny from 89.56.10.8
deny from 124.5.66.12
deny from 64.40.10.1
allow from all

Alle bezoekers blokkeren, behalve jezelf

Als je nog aan het werken bent aan je website, dan wil je niet dan anderen je vorderingen kunnen zien. Je kunt toegang alleen voor jezelf mogelijk maken door alleen jouw eigen IP-adres toe te staan en de rest te blokkeren. Dit kan ook via .htaccess met onderstaande regels:

order deny,allow
allow from 120.56.7.8
deny from all

Ook hier pas je het IP-adres aan naar je eigen IP-adres.

Als je uw eigen IP niet weet kun je deze terugvinden in het klantenpaneel in het "Dashboard" bij Algemene informatie.