NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 19

Een domeinnaam controleren? Gebruik de domeincheck

22:32  |   Geplaatst in > nieuws

Om jouw website online te plaatsen, heb je altijd een unieke domeinnaam nodig. Dat deze domeinnaam uniek moet zijn, betekent dat geen enkel andere persoon en geen enkel ander bedrijf dezelfde domeinnaam mag gebruiken.

Is een domeinnaam al gekozen, dan is het niet meer mogelijk om deze domeinnaam te registeren en moet je op zoek naar een andere url voor jouw website. Je kunt controleren of een domeinnaam nog beschikbaar is door middel van de domeincheck van Mediawax. Meer over deze tool, lees je in dit artikel.

De domeincheck: hoe werkt het?
Je vindt de domeincheck van Mediawax op de website, onder het kopje ‘domeinnamen’ in het menu. Je vult de domeinnaam in die je wil registeren, inclusief de gewenste extensie van de domeinnaam. Is de domeinnaam nog vrij, dan krijg je hier een melding van en kun je de domeinnaam meteen registreren.

Is de domeinnaam al door iemand anders geregistreerd, dan krijg je hier ook een melding van. Je kunt er nu voor kiezen om de domeinnaam in kwestie te verhuizen, maar je kunt er ook voor kiezen een andere domeinnaam te registreren.

Je checkt de beschikbaarheid van de nieuwe domeinnaam wederom met de domeincheck en als je een url vindt die beschikbaar is, kun je deze meteen op jouw nam laten vastleggen.