NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

aug 21

Gesjoemel met domeinnamen in Nederland

17:36  |   Geplaatst in > nieuws

Er vindt gesjoemel met domeinnamen plaats in Nederland, zo blijkt uit een verhaal van Rene Konings uit Koningshooikt.

Hij kreeg een telefoontje van een bedrijf uit Nederland, dat hem probeerde een set domeinnamen te verkopen voor een kleine €450. Hij trekt nu aan de alarmbel, om andere ondernemers hiervoor te waarschuwen.

Ook als Mediawax willen we u hiervoor waarschuwen en aangeven dat u alleen domeinnamen dient te registreren op basis van een duidelijke overeenkomst, waarbij u weet waar u voor tekent en mee akkoord gaat.

Gebeld door Media Center Europe


De ondernemer werd gebeld door Media Center Europe, een bedrijf uit Leeuwarden in Nederland. De ondernemer bezit de domeinnamen motorhomeskonings.be, .eu en .com.

Het bedrijf vertelde hem dat iemand motorhomeskonings.net probeerde te registreren en dat hij dat alleen kon voorkomen door direct te handelen, voor een bedrag van €150 voor de komende 10 jaar.

Konings ging niet akkoord en vroeg om een contract per email, maar kreeg vervolgens de opdrachtbevestiging voor zelfs 3 domeinnamen in zijn mailbox.

Het totaalbedrag op de factuur bedroeg bijna €450, waarop Konings aangaf de politie te zullen contacteren. In de tussentijd heeft hij niets meer gehoord van Media Center Europe en wil hij anderen hier graag voor waarschuwen.