NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jul 30

Phishing websites gebruiken domeinnamen die lijken op de echte

13:01  |   Geplaatst in > nieuws

Tal van phishing websites gebruiken domeinnamen die lijken op de webadressen van grote merken. Dat is zowel in Belgiƫ als in Nederland het geval. In Nederland werd er onderzoek naar gedaan door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).

Uit het onderzoek kwam naar voren dat er honderden domeinnamen geregistreerd zijn rondom de grootste merken. Het gaat over het algemeen om domeinnamen die 1 letter verschillen van het merk of op een andere manier sterk lijken op het origineel.

Criminelen proberen gebruikers op die manier gegevens te ontfutselen of schadelijke software te laten downloaden.

Honderden phishing websites rondom grote merken
De honderden phishing websites rondom de grote merken geven aan dat het van groot belang is om goed te kijken naar de domeinnaam die we intypen wanneer we over het web surfen.

Met name de merken van financiƫle instellingen en zakelijk dienstverleners zijn vaak slachtoffer. Het is van belang om kritisch te kijken naar het ingetypte domein en niet zomaar gegevens in te voeren of bestanden te downloaden.

Bij Mediawax bieden we de mogelijkheid om goedkope domeinnamen te registreren en melden we het aan de autoriteiten wanneer we het idee hebben dat er sprake is van phishing websites.