NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

aug 19

Domeinnamen met .shop blijkt zeer populair te zijn

15:39  |   Geplaatst in > nieuws

De nieuwe domeinextensie .shop is sinds enige tijd beschikbaar en blijkt een populaire keuze te zijn. Verschillende hostingbedrijven merken net als wij bij MediaWax dat er in korte tijd duizenden registraties hebben plaatsgevonden.

Met name de detailhandel heeft er veel behoefte aan om een domeinnaam te registreren die eindigt op .shop. Ze kunnen op die manier al heel duidelijk in de URL van de website aangeven dat er sprake is van een webwinkel.

Dat zou klanten meer in de stemming brengen om aankopen te doen en kan bovendien bijdragen aan de online vindbaarheid.

Detailhandel heeft interesse in de domeinnaam
Tot nu toe hebben geïnteresseerden zich alleen pas kunnen aanmelden voor de .shop domeinen, deze zijn nog niet vergeven en daarom ook niet niet actief. De domeinnaam zal vanaf 26 september daadwerkelijk beschikbaar worden.

Vanaf 1 september is het voor ondernemers tegen een hogere prijs alvast hun eigen domein met de extensie .shop te registreren. Zij hebben op die manier voorrang op anderen die daarmee aan de slag kunnen.

Het valt op dat 25% van de geïnteresseerden elektronica verkoopt en dat 20% van hen afkomstig is uit de mode. Dit lijken de branches met de meeste interesse in een .shop-domeinnaam.