NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 11

Productiehuis vergeet domeinnaam voor serie te registreren

13:26  |   Geplaatst in > nieuws

Bedrijven kunnen zelf domeinnamen registreren, bijvoorbeeld voor producten die ze uitbrengen of series die ze produceren. Productiehuis Woestijnvis maakte voor zender VIER de serie ‘Calltoys’ en beschrijft daarin onder andere een personage dat vergeet de belangrijke domeinnaam voor de eigen zaak te registreren.

Opvallend genoeg is ook VIER dat in de praktijk daadwerkelijk  vergeten, waardoor Francis van Mechelen de domeinnaam heeft kunnen claimen. Het is niet duidelijk of het productiehuis de domeinnaam alsnog wil overnemen, of dat het een ander domein zal gaan gebruiken voor de serie.

Net als in de serie vergeten te registreren
Met name het feit dat het verhaal iemand beschrijft die vergeet een domeinnaam te registreren maakt het verhaal ironisch. Het geeft goed aan dat er altijd sprake is van kapers op de kust, die proberen waardevolle domeinnamen vast te leggen.

In dit geval bestaat de kans dat het productiehuis er alsnog interesse in heeft. In veel andere gevallen gaat het om domeinnamen die bedrijven vergeten te registreren, bijvoorbeeld voor hun (nieuw te introduceren) producten. Het lijkt er op dit moment niet op dat een bedrijf een domeinnaam als ‘calltoys.com' zal willen registreren.

Het productiehuis heeft de ‘.be’-variant overigens wel geregistreerd, net als dildoys.be.