NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

maa 04

Kapotte server bij Amazon legt talloze domeinnamen plat

19:22  |   Geplaatst in > nieuws

Amazon speelt een belangrijke rol op internet, zowel als webshop als met de servers die de hosting voor talloze domeinnamen verzorgen.

Onlangs kreeg een server van Amazon panne, waardoor maar liefst 120.000 domeinnamen en in totaal 150.000 websites met problemen te maken kregen.

Het ging onder andere om Netflix, Apple, Snapchat, Soundcloud en verschillende nieuwssites. Ook thermostaten die in Amerika gebruik maken van een internetverbinding vielen uit, wat aangeeft dat een online storing verstrekkende gevolgen kan hebben.

Tijdelijke black-out bij een server van Amazon
Het Amerikaanse bedrijf heeft aangegeven dat de problemen snel weer verholpen waren, maar kon nog niet aangeven wat er aan de hand was geweest. Het geeft in ieder geval goed weer dat de domeinnamen afhankelijk zijn van een goede werking van de rest van het netwerk.

Vandaar dat we bij Mediawax doorlopend investering in zowel goede servers als bijvoorbeeld een dubbele aanleg van de infrastructuur daar omheen.

Dit voorkomt bij een eventuele storing dat er domeinnamen of websites niet beschikbaar zijn.

Niet iedere storing valt te voorkomen, maar we maken de kans op eventuele problemen daarmee in ieder geval zo klein mogelijk.