NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

mei 05

Mediawax gebruikt Nawas anti-DDoS tegen website-aanvallen

11:20  |   Geplaatst in > nieuws

DDoS-aanvallen hebben voor websites ingrijpende gevolgen, helaas komen ze steeds vaker voor. Websites zijn daardoor vaak uren onbereikbaar en de hostingprovider moet aan de slag om de aanval af te wenden. Er bestaat in Nawas anti-DDoS een interessante oplossing, die zorgt voor een goede vorm van bescherming.

Het voorkomen van een DDoS-aanval is helaas lastig, want het is de aanvaller die bepaalt om deze uit te voeren. Bescherming is wel mogelijk. Nawas staat voor Nationale anti-DDoS Wasstraat. Het is een initiatief van verschillende Nederlandse en Belgische hostingproviders die daarmee de krachten hebben gebundeld, waaronder Mediawax.

Hoe werkt de Nawas anti-DDoS-bescherming?

De Nawas anti-DDoS zorgt er tijdens een aanval voor dat het verkeer naar de websites op die server tijdelijk wordt omgeleid langs een centraal netwerk. Dit netwerk beschikt over een grote hoeveelheid speciale apparatuur, op basis van een zeer sterke internetverbinding.

De apparatuur reinigt het verkeer van de aanval en stuurt het ‘schone’ verkeer terug naar de daadwerkelijke server. Op die manier wordt het verkeer als het ware ‘gewassen’, waardoor de aanval kan worden gescheiden van mensen die de website daadwerkelijk proberen te bezoeken.

Hierdoor zorgt Nawas anti-DDoS er tijdens een aanval voor dat we website praktisch meteen weer bereikbaar is.