NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

aug 17

Domeinnaam kopen.nl in Nederland verkocht voor €47.000

15:09  |   Geplaatst in > nieuws

De handel in domeinnamen is een levendige. Het registreren van een domeinnaam bij Mediawax kan al vanaf een paar euro per jaar, dus dat hoeft niet veel te kosten.

Afhankelijk van de gekozen naam kan die echter een behoorlijke waarde opbouwen. Dat blijkt uit een verkoop van een domeinnaam in Nederland.

Het gaat om het domein kopen.nl, waarvoor door een Nederlandse ondernemer een bedrag van €47.000 werd betaald. De koper heeft aangegeven er een vergelijkingssite mee te willen beginnen, om daarmee veel bezoekers aan te trekken.

Waarde van het domein vele malen groter
Volgens de koper lijkt het bedrag dat hij betaalde daarom groot, maar is de waarde er van nog vele malen groter.

Nieuwe Europese wetgeving verplicht onder andere Google om de zoekresultaten objectief weer te geven. Dat betekent dat de eigen vergelijkingssites en -modules niet mogen worden voorgetrokken. Goede zoekmachine optimalisatie moet ervoor zorgen dat mensen die zoeken naar [telefoon kopen] of [tv kopen] op de website terecht gaan komen.

Op die manier denkt de ondernemer het domein te kunnen gebruiken om veel inkomsten te kunnen genereren. Het geeft goed aan hoe de handel in domeinnamen zeer lucratief kan zijn.