NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 14

Sterke groei van de cloud vraagt om globale architectuur

15:45  |   Geplaatst in > nieuws

We maakten een aantal jaren geleden kennis met de ‘cloud’, als een mogelijkheid om bestanden centraal op te slaan en daar vanaf iedere locatie toegang tot te verkrijgen.

Het gebruik van de cloud is snel groter gegroeid, Cisco voorspelt op dit moment dat de jaar-op-jaar groei van het verkeer van en naar de cloud zal groeien tot 8,6 zettabyta in 2018. Dat betekent een 8,6, gevolgd door 20 nullen die de grootte van dit enorme getal aangeven.

Hogere eisen aan architectuur voor de cloud
De huidige architectuur van de cloud lijkt echter niet geschikt om deze groei mogelijk te maken. Al dit verkeer genereert enorm veel data, waardoor datacenters slimmer zullen moeten worden.

De infrastructuurdichtheid moet omhoog en de laag onder computing power moet ‘leaner’ in elkaar komen te zitten. Verder dienen we eindelijk afscheid te nemen van IPv4, om de weg voor een verdere groei van Cloud Computing mogelijk te maken.

Mediawax gelooft in deze toekomst en biedt ook nu al diverse cloudoplossingen. Dit draagt bij aan de verdere groei, zodat we over enkele jaren altijd en overal toegang hebben tot de bestanden die belangrijke voor ons zijn.