NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

nov 17

Tijdelijk nieuwe Belgische domeinnamen beschikbaar voor particulieren

21:51  |   Geplaatst in > nieuws

Particulieren hebben tijdelijk de mogelijkheid hun eigen persoonlijke domeinnaam te registreren, door gebruik te maken van een .vlaanderen of een .brussels extensie.

De mogelijkheid bestaat tot 15 december, waardoor het van belang is om er vlot bij te zijn. De domeinnamen zijn er overigens niet voor iedereen, alleen inwoners van België mogen een dergelijke domeinnaam registreren en deze dient bovendien in overeenstemming met hun naam te zijn.

Iemand die ‘Jan van Dam’ heet mag bijvoorbeeld janvandam.vlaanderen of janvandam.brussels registreren, of gebruik maken van een variatie als jvandam, vandam, of vandamjan.

Voorwaarden voor een domeinnaamaanvraag
Om een persoonlijke domeinnaam te kunnen registreren dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. U dient bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een Belgische e-ID, in combinatie met de Belgische identiteit.

Bovendien is het dus alleen mogelijk om een domeinnaam passend bij uw eigen naam te registreren. Tot nu toe waren de beide domeinnamen alleen beschikbaar voor overheidsinstellingen en een aantal andere instanties, dit biedt particulieren een unieke kans om er ook zelf gebruik van te maken.

Dankzij het persoonlijke systeem heeft een ieder de mogelijkheid om op basis van zijn of haar eigen naam een unieke domeinnaam te registreren.