NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jan 22

Malware op website vaak lastig zelf te verwijderen

20:49  |   Geplaatst in > nieuws

Er verschijnt steeds vaker malware op websites die gebruik maken van een Open Source CMS-systeem, zoals Wordpress.

Het Open Source-karakter van deze systemen maakt het relatief gemakkelijk er schadelijke malware voor te schrijven, waar gebruikers en website-eigenaren veel last van kunnen hebben.

Vervolgens blijkt het bovendien lastig om de schadelijke software te verwijderen, vaak is een website binnen enkele minuten alweer opnieuw geïnfecteerd.

Volgens specialisten heeft dit te maken met het onvoldoende opschonen van de IT-systemen en de slimme structuur van de ‘payload’ van de besmetting.

Hulp van een specialist

In veel van de gevallen doen website-eigenaren er verstandig aan om een specialist in te schakelen voor het verwijderen van de malware, om toekomstige problemen te voorkomen en de website weer optimaal te kunnen gebruiken.

Mediawax voert in BETA veiligheidscontroles uit voor de websites van al haar klanten en heeft daarnaast de specialisten in huis die eventuele malware kunnen verwijderen.

Klanten die daarmee te maken hebben kunnen vrijblijvend een offerte aanvragen voor het verwijderen hiervan, om zeker te zijn van het grondig opschonen van het IT-systeem of de eigen webruimte.