NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

okt 12

SHA-2 staat klaar als opvolger van SHA-1 internetbeveiliging

13:59  |   Geplaatst in > nieuws

SHA-2 geldt als de opvolger van SHA-1 internetbeveiliging, die websites moet helpen de beveiliging beter op orde te krijgen. SHA-1 geldt op dit moment als de industriƫle standaard, die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld digitale handtekeningen.

We hebben die onder andere nodig om creditcard transacties te ondertekenen, net als binnen het online bankieren en de distributie van software beveiliging. Het is van belang dat deze beveiliging goed op orde is, om fraude op dit gebied tegen te kunnen gaan.

SHA-1 handtekeningen vanaf januari 2017 gemarkeerd als onveilig
De SHA-1 handtekeningen worden momenteel nog volop gebruikt, browsers zullen die pas vanaf januari 2017 als onveilig gaan markeren.

Vanaf dat moment zal SHA-2 als opvolger dienen. Dit is een meer veilige vorm van internetbeveiliging, die waarschijnlijk direct de nieuwe standaard zal worden.

Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden om SHA-1 op basis van een grondige aanval te doorbreken, iets dat vraagt om een nieuwe vorm van beveiliging.

We houden de ontwikkelingen bij Mediawax nauwgezet in de gaten en zorgen er op die manier voor dat u kunt rekenen op de maximale internetveiligheid.