NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

jul 22

Veilig bestanden opslaan in de cloud

12:54  |   Geplaatst in > nieuws

Wilt u veilig bestanden opslaan in de cloud, door gebruik te maken van online servers die u vanaf iedere locatie kunt bereiken? Zorg voor een goede beveiliging, in de vorm van een wachtwoord op software en hardware. Kies bij voorkeur voor een wachtwoord met hoofdletters, kleine letters en cijfers, eventueel in combinatie met leestekens.

Gebruik het wachtwoord voor het opslaan van bestanden in de cloud bovendien alleen voor deze service, niet voor bijvoorbeeld een eenvoudig account bij een webshop waar u een bestelling doet.

Wachtwoord op software en hardware


De beveiliging van uw bestanden in de cloud is zo sterk als de zwakste schakel. Zorg voor een wachtwoord op uw account in de cloud, maar tevens op uw apparaten die hier toegang tot bieden. Denk hierbij aan uw computer, een telefoon en bijvoorbeeld een tablet.

Zorg tevens voor een goede firewall op uw computer en maak bij voorkeur gebruik van een antivirus-programma, om ervoor te zorgen dat alleen u toegang heeft tot uw bestanden. Op die manier staan uw documenten en andere bestanden veilig in de cloud, kunt alleen u erbij en heeft u er altijd en overal toegang tot, via een werkende internetverbinding.