NIEUWS

Blijf op de hoogte over mediawax.be.

Direct online - 99,9% uptime

apr 07

Verlopen domeinnamen vormen prooi voor cybercriminelen

10:52  |   Geplaatst in > nieuws

Cybercriminelen maken jacht op verlopen domeinnamen, die ze gebruiken om malware te verspreiden. Onder andere bezoekers van de New York Times, Newsweek, BBC en AOL kregen daar onlangs mee te maken.

De websites werden geïnfecteerd met malware, waardoor ook bezoekers daar hinder van konden ondervinden. In deze gevallen werden bezoekers van de websites doorgestuurd naar Bresntsmedia.com.

Die website was geïnfecteerd en kon bij het bezoek dus problemen opleveren. De domeinnaam was op 1 januari vrijgekomen en wisselde op 6 maart van eigenaar, de autoriteiten houden dit inmiddels goed in de gaten.

Malware verspreiden via domeinnamen
Bovendien houden bedrijven zoals Trustwave SpiderLabs zich met dergelijke criminaliteit bezig. Zij zien een patroon, eerder zagen cybercriminelen bijvoorbeeld kans om Evangmedia.com en Markets.Shangjiamedia.com te kopen.

Het zijn geen bekende namen, maar ze stralen wel vertrouwen uit en zorgen er daarmee voor dat bezoekers ze gemakkelijk aanklikken. Eenmaal verlopen domeinnamen die geïnfecteerd raken of namen die sterk lijken op die van het origineel kunnen grote schade aanrichten.

Uiteraard houden we de situatie bij Mediawax goed in de gaten en sturen we standaard reminders wanneer domeinnamen bijna verlopen.

Op die manier voorkomen we dat domeinnamen ongemerkt verlopen, zonder dat de eigenaar het domein van de hand had willen doen.